Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een fantastische pijnloze techniek om uw huid gladder,  zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, comedonen (mee-eters), acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen. 
Bij de diverse schoonheidssalons wordt met verschillende apparatuur qua werking en kwaliteit gewerkt en lopen de prijzen ook zeer uiteen. Wat zijn hier de verschillen in en vanwaar de grote prijsverschillen?
Als eerste heb je het apparataat met een diamantkop, hier wordt de huid als het ware mee afgeschraapt. Nadeel is dat het relief van de huid niet gelijkmatig afgepeeld wordt. De kans op wondjes en littekenweefsel is aanwezig. Deze techniek is voor mensen met couoperose absoluut niet geschikt.
Daarnaast zijn er de apparaten met de kristallen. Hiermee straal je de huid af en zuigt direct daarna de kristalkorrels met de afgepeelde huidcellen met hezelfde apparaat op. Dit afzuigen is een essentieel onderdeel van de behandeling omdat secundair aan het afzuigen van de korrels de doorbloeding wordt gestimuleerd, de versuikering in het weefsel wordt aangepakt en de collageen synthese wordt bevorderd. Er zijn vele soorten apparaten in de handel waar een behoorlijk kwaliteitsverschil tussen zit. Dit geldt ook voor de korrels waarmee gewerkt wordt. De goedkopere korrel zijn hoekig van structuur en na de behandeling kan de huid er rood gestreept uitzien. De dure korrels zijn perfect rond en geven een beter resultaat. De behandeling zal ook aangenamer aanvoelen.
Vandaar dat er ook behoorlijke prijsverschillen kunnen zijn. Let wel dat bij microdermabrasie voor echte kwaliteit nou eenmaal meer betaald moet worden daar de kostprijs veel hoger ligt.

Bij Babor Beauty Spa Doetinchem werken we met een hoogwaardig apparaat en uiteraard met de kwalitatief hoge kristallen.

Een behandeling begint met een goede reiniging van de huid. Daarna wordt bij microdermabrasie een apparaat gebruikt waarvan het handstuk lijkt op een pen. Als het handstuk op de huid wordt geplaatst slijpt een gecontroleerde stroom kristallen dode en beschadigde huidcellen van de huid af. De intensiteit wordt afgestemd op het huidtype en is computergestuurd en verloopt daardoor geheel gelijkmatig. De kristallen en de verwijderde huidcellen worden opgezogen en opgevangen in het apparaat. Microdermabrasie is geschikt voor bijna ieder huidtype. Vóór en na de behandeling is het wel raadzaam om uw huid twee weken niet aan zon bloot te stellen. Over het algemeen zijn tussen de drie en tien behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie bijv. littekens of rimpels.
Als nabehandeling gebruiken wij de ultrasone apparatuur. Door middel van hoge geluidstrillingen worden de diepere huidlagen bereikt en krijgen deze een zogenaamde micromassage. Tijdens een behandeling zorgt deze micromassage van ultrasone geluidsgolven voor een werkstof opname van 200% tot 2 dagen na de behandeling! In kuurverband zorgt deze behandeling naast een betere werkstof opname voor zichtbare huidversteviging, vermindering van roodheid bij couperose en bevordering van de huiddoorbloeding.

Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt ook toe waardoor uw huid glad aanvoelt en fris uitziet.

 

 
Terug naar boven
© 2012 - 2021. Babor Beauty Spa Doetinchem | Ontwerp & Realisatie: NowOnline Webdesign